Tisk plakatov

Plakat je pogosto oglaševalsko sredstvo od nastanka tiskarstva.

Že od začetka tiskarstva oglaševalci z namenom sporočanja informacij uporabljajo plakate. Že en sam plakat sporočilno doseže množico ljudi.

Plakate uporabljajo oglaševalci za najrazličnejša sporočila, lahko tudi krasijo prostor.

Plakat ima v svetu najrazličnejših medijev, veliko sporočilno vrednost. Vsakodnevno preberemo is plakatov nešteto informacij. Plakati so učinkoviti v najavi različnih dogodkov.

Plakat je praktična tiskovina, ki jo lahko obesite, postavite v zunanji ali notranji javni ali zasebni prostor. Omogoča hiter in preprost način obveščanja večjega števila ljudi.
Po potrebi jih kaširamo na materiale, kot so Forex ali Kapa plošče. Na voljo so tudi clip-clap okvirji, v katere se plakat vpne. Z njimi lahko popestrite tudi svoj poslovni prostor. Lahko jih zaščitimo s sijaj ali mat plastiko.

Izdelava plakatov je vse do formata B1 oziroma poljubne velikosti. Trenutno je v porastu dimenzija plakatov 33 x 70 cm, ki so še posebej primerni v notranjih prostorih.
Standardne velikosti plakatov so B1, B2 in B3 ter A1 in A2.

Preberi več

Oblikovanje plakatov

Dobro oblikovan plakat ima lahko velik učinek. Zasnovan mora biti tako, da je hkrati privlačen, preprost, informativen in z jasnim sporočilom. Ponujamo vam oblikovanje plakatov za različne priložnosti – športne prireditve, razne dogodke, promocijske posterje, opozorilne plakate in drugo.

Pri oblikovanju upoštevamo pravila, ki zagotavljajo osnovo za učinkovito grafično oblikovanje plakatov. Kratka besedila, slike v kontekstu s sporočilom plakata in barve, ki pritegnejo pozornost, so pomembni dejavniki za kakovosten plakat.

Vsaka barva ni primerna, mora biti v kontekstu s sporočilom in sliko. Izberemo primerno pisavo, ki je berljiva in primerna sporočilu plakata. Besedilo mora biti jasno, dovolj veliko in berljivo. Plakat ne vsebuje preveč kontaktnih vsebin dovolj je le ena glavna.

Pošlji povpraševanje

Za izračun in dodatne želje izpolnite spodnji obrazec:

Vaši osebni podatki


Polja označena z * so obvezna!