Tisk zgibank ali zloženk

Zgibanke oziroma zloženke so pogost trženjski material.

Za tisk zgibank oziroma zloženk se navadno odločimo, kadar želimo na kratko predstaviti storitev ali izdelek in zgibanka je za ta namen učinkovita trženjska tiskovina.

Zgibanke nastanejo navadno, kadar imamo več gradiva, ki presega enolistni letak. Kadar imamo več kot dve strani in še vedno premalo za brošuro takrat je tisk zgibank oziroma zloženk prava izbira. Razprte zgibanke ali zloženke imajo večjo preglednost kot listanje po brošuri.

Od oblikovalca je odvisno, kako bo izkoristil prednosti zgibanke, da bo prikazala vsebino pregledno in privlačno. Zgibanke oziroma zloženke se oblikovno razlikujejo od drugih tiskovin in ponujajo največ oblikovalske svobode. Tiskane zgibanke, zloženke so lahko vabila, prospekti, letaki, navodila, zemljevidi, plakati, načrti in še veliko več. Zgibanka je prava izbira za vse, kar funkcionalno zložimo in razpremo in nam predstavi določen pomen. Zgibanka oziroma zloženka ima lahko v zasnovi enake elemente kot brošura, na primer naslovnica, zadnja stran in notranja vsebina. Skratka vse, kar imajo večje obsežnejše tiskovine ima tudi zgibanka. Imajo tudi možnost, da jih pošljemo v standardnih ali posebej izdelanih kuvertah. Zaradi njihove majhnosti in nizke teže bo tudi poštnina cenejša. Prednost tiskane zgibanke-zložene je v njeni uporabnosti, zato so tako razširjene.

Preberi več

Zloženke oziroma zgibanke so lahko zgibane v različnih zgibih, in sicer V zgib, C zgib, Okenski zgib, Z zgib, Harmonika, Križni zgib. Izdelava debelejših zgibank zahteva tudi žlebljenje, ki je potrebno pri papirjih težjih od 150 g/m2 in več, medtem ko papirje tanjših debelin zgibamo. Debeline papirja za zgibanke so različnih debelin – gramov od 60 g do 300 g, odvisno od namena, ki ga želimo doseči z zgibanko.
Tudi struktura papirjev je različna. Izbirate lahko med premaznimi in ne premaznimi papirji. Zgibanke tudi plastificiramo sijaj ali mat. Ta možnost je primerna predvsem v primerih, ko je zloženka namenjena za uporabo v nekem daljšem časovnem obdobju in se ne bo uporabljala za vsesplošno deljenje.
Dodatne želje nam sporočitev v sporočilo na obrazcu.

Pošlji povpraševanje

Za izračun in dodatne želje izpolnite spodnji obrazec:

Vaši osebni podatki


Polja označena z * so obvezna!