Tisk nalepk

Kadar se odločate za naročilo nalepk je pomembno, kako se bodo le-te uporabljale, oziroma kakšen je njihov namen..
Se bodo lepile na zunanje ali notranje površine?
Morajo biti odporne na različne faktorje, kot so vlaga, čistila, maščoba, itd.
So dovolj obstojne klasične papirnate in cenovno ugodnejše nalepke?

Glede na vrsto uporabe in zahtev obstojnosti lahko izbirate med različnimi materiali in vrstami dodelave.

Klasične ”papirnate” nalepke se navadno uporabljajo za različne deklaracije na izdelkih, ki ne pridejo v stik z vlago ali kot promocijske nalepke, pri katerih ni potrebna dolgotranja obstojnost.

PVC nalepke so veliko obstojnejše in se uporabljajo na izdelkih kjer je potrebna obstojnost in odpornost na vlago ter druge mehanske vplive.

Nalepke lahko po potrebi tudi plastificiramo in s tem zagotovimo obstojnost tiska tudi med uporabo čistil in drugih kemikalij za čiščenje površin na kateri je nalepka nalepljena.

V ponudbi pa najdete tudi izložbene nalepke, ki so namenjene za polepitev večjih steklenih površin. Izbirate lahko med prosojnimi ali neprosojnimi, ketere izberete glede na funkcijo, ki jo bodo le te opravljale. Prosojne nalepke se navadno uporabljajo za polepitev izložb, saj imajo funkcijo okrasitve. Neprosojne pa se lahko uporabi tudi za različne pisarne, ki imajo steklene stene in bi želeli elegantno pridobiti nekaj zasebnosti.

Uporabnost nalepk ima neomejene možnosti. Nalepka je najpogostejši artikel, saj skoraj ni izdelka, ki nebi nosil vsaj ene nalepke.